svensk flag   Dansk flag   tysk flag   engelsk flag   finsk flag    australsk flag
exodraft logo

Det var vanskelig å tenne opp i familien Damsteds peis. Og når det endelig tok fyr ble det mye røyk i huset.

exodraft hadde løsningen – en røyksuger som gjør at huseiere kan tenne opp i peisen uten røykklukt eller skadelige partikler svevende i luften. Røyksugere gjør peiser så sikre at verken barn eller astmatikere kjenner det minste ubehag.


Familien Damsted kjøpte en peis til huset sitt i Odense i Danmark. De ville ha komfortabel og naturlig oppvarming av hjemmet sitt. Selve peisen var flott, men det var problematisk å tenne opp og holde ilden i gang. Et kort røykrør gjorde opptenningen til en vanskelig oppgave. Og når ilden var tent var det vanskelig å holde den ved like. Peisen laget dessuten mye røyk i rommet.

Familien Damsted var frustrert over alt arbeidet med å få tent opp i peisen. De var i ferd med å gi opp hele peisen da de fikk høre om exodrafts røyksuger som ble løsningen på problemet.

Enkel regulering: Få den temperaturen du vil ha

Med røyksugeren kunne familien kose seg med peisen sin og regulere boligtemperaturen på en naturlig måte. Røyksugeren gjør det enkelt å tenne opp, og fjerner behovet for å åpne dører, vinduer og andre tiltak for å lufte ut uønskede partikler og røyk.

Varmen i huset var komfortabel for hele familien. Før de kjøpte røyksugeren kunne varmen bli ganske ekstrem når de først greidde å få tent opp. Varmen er nå mye mer regulert siden peisens elektroniske styring gjør at de kan få nøyaktig den temperaturen de vil ha. Røyksugeren tilpasser seg automatisk til omgivelsene. Dette gir mer effektiv forbrenning og bedre oppvarming.

Et bedre inneklima gir ønskede resultater

Det var noe som var viktigere enn effektiv forbrenning, bedre oppvarming og bedre brenselsøkonomi for familien Damsted, noe bare røyksugeren de installerte kunne gi:

Familiens yngste barn har astma. På grunn av den dårlige forbrenningen som var vanlig tidligere, følte hun seg ofte ukomfortabel når det ble tent opp i peisen. Røyksugeren eliminerer dette negative aspektet og fjerner alle partikler fullstendig. Utenom installasjon var det ikke nødvendig med noe ekstra arbeid for å oppnå denne komforten.

Undersøkt og godkjent av Dansk Teknologisk Institut:

Ny forskning godkjent av Dansk Teknologisk Institut slår fast at en røyksuger installert over ildstedet eliminerer 80% av røykpartiklene som ellers ville blitt værende i rommet. Dette er av betydning for den innvendige atmosfæren fordi produktet gir sikkerhet ved bruk av ildstedet. I tillegg viser det seg at en røyksuger er en av de beste løsningene på problemet med røykpartikler.

    BE OM MER INFORMASJON